DELICIU MONTAN

Produse regionale din munții Apuseni
Suport pentru biodiversitate și bunăstarea comunităților locale

Despre noi

Suntem o echipă de tineri pasionați de un mediu sănătos, biodiversitate, tradiții și obiceiuri locale, preocupați de provocările actuale din zona montană.

Regioproduct Apuseni a fost înființată cu scopul de a susține populațiile locale din zona Munților Apuseni, oferind sprijin financiar prin achiziționarea la un preț echitabil a plantelor și fructelor recoltate de localnici, stabilindu-se astfel o relație de tip win-win-win: biodiversitate-bunăstarea localnicilor-materie primă companie!
Compania noastră pune la dispoziția consumatorilor prin gama variată de produse beneficiile biodiversității dintr-un mediu sănătos. Procesul de fabricație este tradițional la fel ca și rețetele utilizate, oferind unicitate fiecărui produs ales.

În prezent zona montană se confruntă cu probleme diverse, care pe termen lung vor conduce la
modificări majore, ireversibile cu un impact deosebit asupra calității vieții la nivel local și regional.
Epuizarea resurselor lemnoase generatoare de venit a determinat un exod populațional fără
precedent. În consecință suprafețe considerabile de pajiști cu o biodiversitate largă au fost și sunt
abandonate, determinând modificări structurale și estetice a peisajului montan. În aceste condiții se impune crearea unor noi izvoare de venit pentru comunitățile locale și conservarea biodiversității și peisajului montan. Folosirea sustenabilă a biodiversității și adăugarea de valoare la nivel local va contribui la conștientizarea localnicilor privind importanța resurselor montane ca motor al economiei regionale.

fructe padure
borcan fructe padure